Mars Investment

Architekturę budynku cechuje prostota i umiar. Jednolita bryła budynku ma formę postumentu z osadzonym na nim prostopadłościanem. Wybrana na podstawowy materiał elewacyjny, ręcznie formowana cegła, szlachetnie kontrastuje z połaciami szkła oraz drewnianymi wykończeniami. Kolor elewacji powiela zastany obraz otoczenia, konkurując jednakże swoją nowoczesnością.

Autorem koncepcji zabudowy jest architekt Paweł Lis www.pawellis.pl

Od słonecznej, południowej strony zostały przewidziane strefy dzienne. Nad tarasami zostały rozpięte drewniane pergole przekryte szkłem. Ze względu na lokalizację i dużą ilość starodrzewia wokół panuje naturalna cisza. Mocne przeszklenie budynku pozwala cieszyć się wszechobecną na Starych Włochach zielenią.

Garaże i strefa wejścia do poszczególnych lokali zostały zlokalizowane od strony północnej. Osłonięte od wpływu czynników atmosferycznych wejścia, zostały wyłożone zaimpregnowanym, naturalnym fornirem.

Na ostatniej kondygnacji przewidziano zielony taras. zaawansowana technologia systemu dachu zielonego zapewnia użytkownikom dodatkową strefę wypoczynku praktycznie przez cały rok.

Dzięki przeszklonym ścianom, zieleń i światło swobodnie przenika do wnętrza. We wbętrzu znajdziemy obszerne i wysokie pomieszczenia (3.0m parter i 2.8m piętro). Brak podciągów nad oknami, pozwala na dowolną aranżację przestrzeni wewnątrz.

Duża i komfortowa sypialnia na piętrze została zaprojektowana od strony północnej. Jest bezpośrednio połączona z łazienka i garderobą, tworząc strefę prywatną.